Beste Friet kraam van Nederland

De Nieuwe oogst Biologische Vlaamse frites aardappelen zijn er weer !!
24 augustus 2018

Beste Friet kraam van Nederland

Vijfbeste.nl

2. De Belg Waterloo (Groningen)

Een vaste waarde inmiddels in deze patatlijst. Sterker nog, dit is de enige patatzaak die er al vanaf het allereerste begin in staat! En dit keer zijn ze ook nog eens flink gestegen van vijf naar twee. Het is overigens de enige ‘mobiele’ friettent in onze test, maar absoluut een begrip in de regio.

Het gaat natuurlijk allemaal om de patat en die is er heerlijk, in de bekende rood-geel-zwarte zakken. Perfect gebakken, goudbruin en met de lekkerste sauzen. Voor openingstijden en andere standplaatsen kun je terecht op de website van De Belg Waterloo.

Dit schreef het Dagblad van het noorden (Jan Schlimbach)

Voor snackliefhebbers in de Groninger binnenstad is het geen geheim meer. Bij de kramen van de Belg Waterloo haal je prima frites. Beoordelingswebsite De vijf beste bevestigt die opvatting.

In de lijst met vijf beste frietzaken van Nederland van 2017 heeft de website De Belg Waterloo een tweede plek toebedeeld.

Enige op de markt

In de lijst is het Groninger bedrijf de enige die met kramen op de markt staat. De

concurrentie voert hun bedrijvigheid in stenen panden. Het Groninger bedrijf is ook de enige die alle jaren is opgenomen in de top 5.

Milano Waterloo, met broers Harry en Jan en zus Anna de drijvende kracht achter de frietkramen, is opgetogen over de tweede plek. ,,Als frietkraam zijn we de beste van het land. Een kroon op ons werk. Wij als familie maken hier een feest van.”

,,Ongelofelijk”

De Groningers werden door de website al eerder opgenomen in de top vijf maar niet eerder werden ze onderscheiden met zo’n hoge positie. ,,Perfect gebakken, goudbruin en met de lekkerste sauzen”, schrijft de website over de patatten van Waterloo.

,,Dit is toch ongelofelijk. Zo kun je zien dat je door hard werken toch beloond wordt”, zegt een uitbundige Milano.

In de ranglijst moeten de Waterloos alleen de Frietmeester uit Deventer voor zich dulden.

De beoordelingssite De vijf beste maakt de ranglijst sinds 2014. Vorig jaar werden de pagina’s van deze website vier miljoen keer bezocht.